Novosti i obaveštenja

29jul

Novi bezbojni lak za izvanredne rezultate

Predstavljamo vam novi MOBIHEL 2K HS 2:1 bezbojni lak DH low VOC, kojeg odlikuju velika elastičnost, poveća ...
više

 

19jan

Otvorili smo nov, moderan autoreparaturni centar

U novom autoreparaturnom centru u Količevu kod Domžala smo na četiri sprata i 2.400 kvadratnih metara neto ...
više

 

Arhiva novosti i obaveštenja
Mobihel > Novosti i obaveštenja > Novosti i obaveštenja
  • Povećaj razmak između linija
  • Povećaj veličinu slova
  • Smanji veličinu slova
  • Štampaj

Otvorili smo nov, moderan autoreparaturni centar

U novom autoreparaturnom centru u Količevu kod Domžala smo na četiri sprata i 2.400 kvadratnih metara neto korisne površine udružili razvojne, prodajne i edukativne kapacitete programa autoreparatura.

Mobihel Helios

Mobihel Helios

Mobihel Helios
 

Program autoreparaturnih premaza spada među najveće i strateški gledano najperspektivnije programe u preduzeću Helios TBLUS i Grupaciji Helios, zato ga sve vreme podržavamo, razvijamo i u njega izdašno investiramo. U duhu stalnog napretka i konkurentnog poslovanja pažljivo pratimo razvojne trendove i prodajni program stalno dopunjavamo novim proizvodima. U skladu s tim razvijamo i recepture za nove nijanse boja za reparaturu automobila, čime nezavisno konkurišemo ostalim proizvođačima. Autoreparaturne premaze plasiramo u okviru robnih marki MOBIHEL, MOBIFLEET, COLOMIX i RADEX. MOBIHEL je robna marka sa širokim i sveobuhvatnim izborom visokokvalitetnih proizvoda koji i najzahtevnijem lakireru nudi sve što je potrebno za kompletnu reparaturu putničkih automobila. Proizvodi MOBIFLEET predstavljaju univerzalno rešenje za reparaturu vozila u komercijalnom transportu (kamioni, autobusi, vagoni itd.). COLOMIX je robna marka autoreparaturnih premaza sa znatnim udelom na tržištu u državama nekadašnjeg Sovjetskog Saveza. Prednost ove marke su pod-materijali i gotove nijanse automobilskih lakova. U okviru robne marke RADEX našim kupcima možemo da ponudimo širok izbor profesionalnih materijala za lakirerske radove i pomoćnu opremu.

U 2010. godini autoreparaturni program je predstavljao petinu ukupne vrednosti prodaje realizovane u preduzeću Helios TBLUS, dok je u celoj Grupaciji Helios predstavljao dobrih 13% vrednosti realizovane prodaje.

»Vizija Grupacije Helios je svrstavanje među prvih deset vodećih proizvođača boja i lakova u Evropi, a novi autoreparaturni centar je svakako korak na putu do tog cilja,« rekao je prilikom otvaranja Autoreparaturnog centra u Količevu predsednik uprave Helios Domžale, d.d., Uroš Slavinec, i dodao: »Strategija razvoja autoreparaturnih premaza bazira se na uspešnom prodoru na nekoliko preostalih neosvojenih tržišta u Evropskoj Uniji, uspešnom očuvanju vodećih pozicija na petnaestak tržišta srednje, jugoistočne i istočne Evrope i daljem širenju portfelja tržišta izvan evropskog kontinenta. Da bismo postigli navedene ciljeve, u 2010. godini osnovali smo novo preduzeće u Turskoj koje će u prvoj fazi plasirati naše autoreparaturne premaze. Ocenjujemo da ćemo u novom centru, zahvaljujući visokoj tehnološkoj opremi i odličnim ostalim uslovima za rad, biti znatno intenzivniji u razvoju proizvoda, izradi receptura za automobilske nijanse i školovanju krajnjih korisnika autoreparatura. Zato planiramo da ove godine sa našim kvalitetnim proizvodima realizujemo oko 10% veću prodaju nego lane.«

Pored ostvarenja razvojne vizije, investicija u autoreparaturni centar nam takođe omogućava da ispunimo zahteve zakonske regulative Evropske Unije 2004/42/CE o zaštiti životne sredine kojom se za autoreparaturne premaze ovog tipa zahteva da sadržaj organskih rastvarača bude ispod 420 g/l, što je sa vezivima koji su do sada upotrebljavani bilo nemoguće, dok proizvodi na vodenoj osnovi to omogućavaju.

Mobihel Helios    Mobihel Helios   Mobihel Helios